سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا دانشجویان اندیشه سیاسی دراسلام

آخرین جلسه کلاس دکتر باقی 5 دی 1392

ادامه اخرین صفحه جزوه میرمیران

 

جماعیه(جماعت)

مدینه جماعیه در نگاه فارابی مدینه ای که کاملا افرادش آزاد و هرکاری می خواهند انجام می دهند و هیچ کس بر دیگری برتری ندارد .

در میان مردم این خلقیات فراوان است.هیجان بالاست وشهوات زیاد است همچنین لذت جویی بی نهایت است و حاکمان بر مردم سلطه ای ندارند و در واقع اراده مرئوسین حاکم است و به یک معنا اصلا رئیس و مرئوسی وجود ندارد .

 

مدینه فاسقه

فسق=یعنی شکافته شدن

فاسق= نظر و عمل با یکدیگر مطابقت نمی کند.

مدینه فاسقه از نظر آراء و عقاید با مدینه فاضله متفق هستند امادر عمل به راه مدینه جاهله میروند و همانند انها عمل میکنند (امروزه نمونه های فراوانی در حکومت ها دیده میشود همانند کشور عربستان سعودی )

 

مدینه متبدله (تبدیل شده)

مدینه ای که اعمال و افکارش قبلا اعمال و افکار مدینه فاضله بوده اما بعدا تغییر کرده است .

 

مدینه ضاله

به مدینه ای گفته میشود که مردمانش دارای اصول غیر حقیقی هستند و سعادت آنها غیر حقیقی است . اعمال و عقایدشان آنها را به سعادت نمی رساند و در واقع حقایق مسخ شده و غرور و نیرنگ رایج شده است .

جمع بندی مطلب

اینکه تمایلات شیعی در فارابی باعث شده پیرامون امامت به چنین تحقیقاتی بپردازد و در واقع سیاستی که ارائه میکند بیش از انکه نظری باشد به عمل نزدیک است اگر چه بعضی معتقد ند صرفا نظری  است .

هدف فارابی در کل کسب سعادت از راه تذهیب فضائل است و نزد او اجتماع وسیله است نه هدف و اعتقاد دارد عالم اصغر(انسان)و اکبر(جهاد) باید باهم انطباق پیدا کند .

فارابی نخستین فیلسوفی است که از اصل نبوت و امامت در پیوند اخلاق بهره گرفته است .

 

پایان جزوه و پایان ترم 3 دانشگاه موفق و سربلند بادا